Livesänt författarbesök - lyssna till och få skrivtips av författaren Åsa Rosén

Live-inspelningar Se allt

Livesänt författarbesök - lyssna till och få skrivtips av författaren Åsa Rosén

Under det livesända författarsamtalet berättar Åsa om sitt skapande och visar egna bilder. Hon läser ur sina böcker. Åsa ger också tips och övningar på hur du kan bygga en berättelse i ord och bild. Under programmet kan du ställa frågor till Åsa. Programmet inleds med att vår bibliotekarie berättar om sina erfarenheter från Tornedalen och om språket meänkieli, som är ett av Sveriges fem nationella minoritetsspråk. Programmet vänder sig till dig som är 9 år och uppåt.
........
Åsa Rosen är författare och illustratör, född och uppvuxen i Tornedalen. I hennes kök stod kaffebryggaren alltid på. Där samlades renskötare, jägare, dragspelare, tullare, smugglare och nasare. Hon hängde vid köksbordet och lyssnade till deras berättelser. Byn hade också ett bra bibliotek, det och att vara omgiven av starka karaktärer väckte lusten och intresset att skriva. - Jag skulle aldrig blivit författare om det inte varit för den starka berättartraditionen som jag vuxit upp med i Tornedalen, säger hon.
Åsa debuterade som författare 2013 med boken: Cirkus Caramba och eldslukarmysteriet. Att det just blev en bok om en cirkus var ingen slump. Jag hängde förut i ny-cirkuskretsar och lärde mig sluka eld av eldslukaren på Cirkus Cirkör. Jag fick mycket beröm för att jag var så orädd men eftersom jag inte är så duktig är inte det en bra kombination. Jag har valt att skriva om det i stället.
Under hösten kom Åsa Rosén ut med den hyllade boken Väktarinnan, den första boken i triologin Viskornas dal. Det är en spännande bok om uråldrig magi, väsen och förbjuden kärlek som utspelas i Tornedalen.