Digital release för ”Prinsen av Porte de la Chapelle”

Live-inspelningar Se allt

Digital release för ”Prinsen av Porte de la Chapelle”

Samtal mellan författaren Annelie Drewsen och Sofia Hahr, förläggare på Rabén & Sjögren.

Dessutom medverkar Sara Brachet från föreningen LAMSF i Paris, för att berätta om den verkliga situationen för asylsökande ungdomar som kommer till Frankrike.

Frågor kan ställas via chatt. 

Arrangeras i samarbete med Rabén & Sjögren och Kista bibliotek. 

Om boken
Efter tre år i Sverige kliver Salar på tåget i Malmö. Han vet inte vart han ska, bara att han måste fly igen. Kanske kommer han aldrig mer att träffa Karin och Albin. Han har blivit en del av deras familj, gått i skolan och lärt sig språket. Sedan kom avslaget. När tåget rullar över bron stänger Salar av mobilen. Han orkar inte förklara, orkar inte ta farväl. Under en farlig resa genom Europa försöker han förtränga sin svenska familj. Men vissa saker försvinner inte, hur mycket man än blundar.
Salar hamnar i Paris och tältlägret vid Porte de la Chapelle. Där möter han Najib som hjälper honom att hantera det svåra livet som flykting i Frankrike. Bland råttor, rädsla och polisrazzior växer en vänskap fram.
”Prinsen av Porte de la Chapelle” är en fiktiv berättelse som bygger på verkliga omständigheter. Annelie Drewsen har gjort omfattande research och intervjuat ungdomar som lever på gatan i Paris – många av dem med starka band till Sverige.
– Jag är även journalist men valde att gestalta det här skönlitterärt. Fiktionen ger en större möjlighet till inlevelse och kan också nå andra läsare. Min förhoppning är att både ungdomar och vuxna ska vilja läsa min bok, säger Annelie Drewsen.
”Prinsen av Porte de la Chapelle” är en mörk och ärlig roman om en ung människa som slåss för sin värdighet i ett omänskligt system. Den utsågs nyligen till en av vårens bästa barnböcker av TT.  
”Den går rakt in i hjärtat. Läs, ta in och vänd inte bort blicken! Helhetsbetyg: 5.” – BTJ