Poesibazaren - Lejd presenterar: Norin, Mossaed och Hedendahl

Stockholms stadsbibliotek Se allt

Poesibazaren - Lejd presenterar: Norin, Mossaed och Hedendahl

Välkomna till en kväll med bokförlaget Lejds poeter Marie Norin, Jila Mossaed och Linda Hedendahl. Det blir en kväll med poesi där plats och politik, åldrande och hemlöshet möter erfarenheter av vård och språk. I samarbete med Lejd förlag.

Jila Mossaeds nya dikter är uppfordrande poetiskt likväl som politiskt, de är självrannsakande och samtidigt trotsigt kreativa. Jila Mossaed föddes i Teheran 1948. Sedan 1986 är hon bosatt i Sverige och debuterade som poet på svenska 1997. Hennes sjätte diktsamling heter "Jag föder rådjuret" och utkom i augusti i år. På persiska har hon publicerat ett flertal diktsamlingar och två romaner.

Vincent van Gogh har en av huvudrollerna när konstnären och poeten Linda Hedendahl fortsätter att utforska skapandets sociala och existentiella villkor i sin nya bok "När jag luffade hemlös med mina readymades". Åldrande, hemlöshet och varufiering är tunga stråk i hennes becksvarta men trösterika poesi. Detta är Hedendahls femte bok sedan debuten 1988.

Marie Norin utgår i sina nya dikter från sitt arbete med psykiskt funktionshindrade. Samlingen som heter "11.05.05 -14.10.17" är en skildring med djup empati och språklig pregnans, men också en uppgörelse med arbetsvillkoren i en privatiserad vårdapparat där tystnad premieras. Marie Norin är också en av landets mest uppskattade prosaister.